måndag 21 december 2015

Kulinariska upplevelser i Stockhom

En fredagskväll i november besökte vi Borrwalls kök på Söder, Tjärhovsgatan närmare bestämt, vilket visade sig vara en mycket mysig kvarterskrog som drivs av Lena och Lennart Borrwall. Miljön är mycket gemytlig och gästerna skulle kunna vara stammisar från de närliggande kvarteren.

Till förrätt provade jag deras Ankleverterrine och ankconfit som var en mycket trevlig komposition.
 Huvudrätten var Sörmländskt rådjur med pumpapuré och svampfylld potatisstomp.
 Avrundade med Ostar med tillbehör,

På följande lördag besökte vi en gammal favorit Papà Italiano på Riddargatan. Det är också en mindre restaurang men ett mer hektiskt tempo och en blandning av teaterbesökare, turister och innemänniskor.

Förrätten Carpacci di Tonno smälter i munnen
Huvudrätten Brasato, en rustik gryta som står i skarp kontrast till förrätten men som passar det kulna höstvädret.
 Panna cotta alla vaniglia
Att vi hamnat på ett ställe med lite mera "action" får illustreras av att under kvällen så fylldes (halva) restaurangen av ett gäng Luigis som hade ett 30-års kalas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar